Slik får du gjestene til å dele mobilbildene de har tatt i bryllupet ditt

I de fleste brylluper står familie og venner klare med telefonene og nettbrettene sine, og fotograferer ivrig i løpet av bryllupsdagen. For noen brudepar og vigslere er dette forstyrrende, og de hadde helst sett at mobiltelefonene ble lagt bort – i allfall under vielsen.

Om du derimot ikke har noe problem med mobiltelefoner og massefotografering, kan det hende at du som mange andre gjerne skulle sett bildene som ble tatt på bryllupsdagen din. I de aller fleste tilfeller forblir bildene på mobiltelefonen til den som tok dem, noen ganger sender de et på MMS til noen de kjenner, eller legger det på Facebookveggen sin. Så hvordan kan dere få gjestene til å dele flest mulig av bildene som blir tatt – og på ett og samme sted slik at dere får sett dem?

Opprett en gruppe på Facebook

Over 70% av befolkningen er på Facebook, så får du gjestene dine til å dele bildene der er sjansene gode for å få sett mange av dem. Fordelen med Facebookgruppen er dere kan velge hvem som skal få tilgang, og lager dere gruppen i god tid før bryllupet kan dere selvfølgelig dele annen informasjon der også.

Egen hashtag på Instagram

Opprett en hashtag bare for dere på instagram,  som #AnneogFrederik. Dere kan for eksempel dele bilder fra planleggingen og utdrikningslagene (om dere tør), også be gjestene om å poste bildene fra bryllupet og merke med deres hashtag.

For å få gjestene til å dele bildene de tar, må dere spørre. Og minne dem på det. Og minne dem på det. Det skjer så mye i løpet av bryllupsdagen at det er lett å glemme hashtagen, eller i det hele tatt å huske og dele bildene. Husk også å fortelle hvordan de skal gjøre det,  for de som ikke har brukt Facebookgrupper eller instagram før. Om dere tør og har lyst kan dere eventuelt si at dere vil premiere det best/fineste/kuleste bildet. Her kommer noen måter å be gjestene om å dele bilder på – bruk gjerne flere av dem, så flest mulig får det med seg:

(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Hvordan be gjestene om å dele bilder

  • Bryllupsinvitasjonen: Inkluder informasjon om #hashtagen eller Facebook-gruppa allerede i invitasjonen.
  • I Vigselsprogrammet: Et av de beste stedene å trygle gjestene om å dele bildene er i vigselsprogrammet, dette leses gjerne nøye og det tas ofte massevis av bilder under vielsen.
  • På menyen (eller baksiden).
  • Via toastmasteren: Be toastmasteren om å å minne gjestene på at dere blir veldig glade om gjestene vil være så snille å dele bildene sine med dere.
  • På bordene: Print ut ark med oppfording om å dele bildene, plasser dem i små rammer og sett rundt omkring på bordene. Dere kan til og med tilpasse budskapet avhengig av hvor det skal stå, for eksempel kan dere på kakebordet sette en ramme med teksten: Fine kaker? Del gjerne bildene med oss!
  • På dørene: Om det passer der dere er, heng gjerne opp lapper også på noen av dørene.

Har du noen gode forslag til hvordan bryllupsgjestene kan dele bildene med brudeparet? Skriv det gjerne i kommentarfeltet under!

Les også: Forby fotografering og mobiltelefoner i bryllupet? 

    

Kommenter denne artikkelen