Unngå klirring i glassene for at brudeparet skal kysse? Her er 13 underholdende forslag

Foto: Mona-Lisa T.Vanlig mange steder er kyssetradisjoner i bryllup, som at gjestene klirrer i glassene for at brudeparet skal gå opp på stolene og kysse.

Hvis dere helst ikke ønsker å kysse foran gjestene, kan det være greit å be toastmaster opplyse om at brudeparet hadde satt pris på at gjestene unngår å klirre med glassene og liknende tradisjoner. Et annet alternativ er å kreve noe mer av gjestene for at dere skal kysse, slik at terskelen blir høyere (det blir kanskje mer underholdende også?). Her er noen forslag:

(Artikkelen fortsetter under annonsen)  1. Plasser en diger terning (for eksempel oppblåsbar) på et bord foran brudeparet. Informer om at hvis noen ønsker at brudeparet skal kysse, må de komme bort og trille terningen. Slår de 4 eller høyere kysser brudeparet, triller de 3 eller lavere må kasteren selv kysse noen.
  2. Toastmasteren informerer om at hvis gjestene ønsker at brudeparet skal kysse, må grupper på minst fem stykker reise seg opp og synge – et vers fra en sang som har ordet “kjærlighet” eller “love” i seg.
  3. Minst 5 stykker må reise seg og danse (gangnam style, The Fox, Macarena e.l) for at brudeparet skal kysse.
  4. Plassér ulike dikt i pene rammer på bordene. Hvis en gjest vil at brudeparet skal kysse må han eller hun reise seg og høytidelig lese diktet for alle.
  5. En annen variant av den over er at gjesten selv må skrive og fremføre et dikt (sørg for at papir og blyant ligger tilgjengelig).
  6. Ha en bolle med navnene på de voksne gjestene i. Når gjestene klirrer på glassene (eller liknende) trekker brudeparet et navn opp av bollen, og den personen må kysse noen.
  7. Plasser en boks med vinkorker foran brudeparet – boksen skal ha et hull stort nok til å stikke hånden inn i boksen. Ønsker gjesten at brudeparet skal kysse kommer de bort og trekker en vinkork ut av boksen – plukker de en vinkork som er rød under kysser brudeparet, plukker de en uten farge må de selv kysse noen. Her kan selvfølgelig brudeparet velge ikke å mikse korkene 50/50, avhengig av hvilket utfall de ønsker.
  8. Sett små skåler med sukkertøy (pakket individuelt i papir) rundt på bordene. Gi beskjed om at hvis en gjest ønsker at brudeparet skal kysse, må han eller hun legge sukkertøyet på en annens sko uten at vedkommende merker det. Hvis du greide det kunne du reise deg og fortelle at du hadde gjort det, også ville brudeparet kysse.
  9. Legg en kopp på siden på gulvet, og marker en strek med tape noen meter unna. Hvis gjestene ønsker at brudeparet skal kysse, må de stå på streken og slå en golfball i koppen. Greier de det ikke må de selv kysse noen (eventuelt brudeparet bestemmer hvem de skal kysse).
  10. Plasser en darttavle på en vegg, og marker en strek med tape et stykke fra tavlen. Hvis gjesten vil at brudeparet skal kysse må de greie å treffe midt i blinken (eventuelt ringen nærmest blinken), ellers må de selv kysse noen.
  11. Plasser en bolle foran brudeparet. Hvis en gjest ønsker at paret skal kysse, må de komme frem og trekke en lapp – også gjøre det som står på lappen. Et alternativ av denne er å plassere en konvolutt med en “dare” under gjestenes stoler, velger de å åpne konvolutten men ikke tør å gjøre det som står der (eller besvare spørsmålet) må de selv kysse noen.
  12. Gjem “kyssekuponger” på utvalgte steder i lokalet, hvis gjestene ønsker at paret skal kysse må de finne en og levere den til paret.
  13. Putt spørsmål om brudeparet i en eske eller bolle. Gjesten må trekke en lapp, og greier de å svare riktig kysser brudeparet (hvis ikke må gjesten kysse noen).

  Usikker på hva de ulike kyssetradisjonene er? Les artikkelen Klirring i glass og andre ting gjester gjør i bryllup: dette betyr det

    

Kommenter denne artikkelen