6 ting du må vite om å velge bryllupsfotograf

Dere ønsker fantastiske bilder fra en av de viktigste dagene i livet – naturligvis! Derfor er det viktig å gjøre godt forarbeid når dere velger bryllupsfotograf, slik at dere er sikre på at dere blir fornøyde med resultatet. Vi gir dere tipsene!

1. Vær tidlig ute

De mest populære bryllupsfotografene blir booket 1-2 år før bryllupsdagen!

2. Studio eller “on location”?

Man bør tenke over om man ønsker studiofotografering, on location fotografering og om man ønsker kun portrettfotografering eller at fotografen følger en hele dagen.

3. Stil og kvalitet

Hver fotograf har sin egen stil – noe som er gode nyheter for dere som brudepar. Dere kan finne en fotograf som skaper akkurat den type bilder dere er ute etter, og som passer for dere.

Hvordan kan dere vurdere om kvaliteten på det fotografen leverer er god? De fleste fotografer har egne nettsider, og disse er et godt sted å begynne. Nettsiden bør inneholde flere enn bare fem bilder – “hvem som helst” kan ha flaks å ta noen få gode bilder (men flaks er vanligvis ikke noe man vil gamble med når det gjelder bryllupsdagen).

Ta dere god tid til å se på bilder fotografen har tatt. Om fotografen skal være med store deler av dagen kan det være fint både å få se bilder han eller hun har tatt fra vielse, fest og portretter for å være sikker på at de håndterer ulike utfordringer. Konkrete ting å se etter: Er hudtonene naturlige? Er bildene skarpe der de skal være det? Ser brudeparet komfortable ut? Er bildene for mørke (eller lyse)? Hva med komposisjonen – er det mye “rot” i bildene, er armer, ben og hoder “kuttet” av der de ikke burde være det?

Søk på nett etter eventuelle negative (eller positive!) erfaringer, og spør andre som har giftet seg om de har noen erfaringer med fotografen (for eksempel på nettforumer).

4. Hvordan leveres bildene?

Fotografer har vanligvis en av følgende to prismodeller: Den tradisjonelle har vært at man betaler en pris for fotograferingen, også kjøper man forstørrelser, takkekort og andre produkter i tillegg hos fotografen. Da er du trygg på at forstørrelsene dere får ser smashing ut, siden alt produseres og kvalitetssjekkes av fotografen.

Den andre prismodellen er at man betaler en pris for fotograferingen inkludert bildene i høyoppløselig format på dvd/minnepenn/nettgalleri, og bestiller forstørrelser, takkekort o.l selv (eller gjennom fotografen). Fordelen her er at man selv sitter på bildene, og kan bestille hvor og hva man vil.

5. Andre vilkår

Ta kontakt med fotografen og spør om det dere lurer på. Hvilke rutiner har fotografen, for eksempel dersom han eller hun skulle bli syk? Be om å få se en kontrakt (om fotografen ikke bruker kontrakter så dropp vedkommende med en gang).

6. Kommunikasjon

Vi har spart en av de viktigste tingene til slutt – kommunikasjon. Det er utrolig viktig at dere finner tonen med fotografen, opplever at han eller hun tar dere på alvor og forstår deres ønsker. Fotografen må selvfølgelig også holde alle avtaler som blir gjort, og svare på det dere måtte lure på.

Har dere tillit til fotografen deres slapper dere av, noe som utgjør enorm forskjell på bildene!

Les også – Derfor skal dere velge en profesjonell bryllupsfotograf

    

Comments are closed.