Forby fotografering og mobiltelefoner i bryllup?

Dørene åpnes, og du begynner sakte å gå oppover midtgangen. I andre enden av rommet kan du se din kjære som står og venter på deg. Du ønsker å ta deg god tid til å se også på familie og venner, og kaster derfor et blikk til siden. Istedet for smilende ansikter ser du rett inn i mobiltelefoner og nettbrett.

Du kommer frem til podioet, og din tilkommende gir deg en klem. Samtidig hopper en ivrig gjest med mobiltelefon foran bryllupsfotografen dere har leid inn for mange tusen kroner, slik at alt fotografen fikk bilde av var gjestens jakkeslag. Senere i seremonien, når dere har gitt hverandre deres ja og har blitt rette ektefolk, skal dere gi hverandre deres første kyss som gifte. Blitzregnet hagler, og bryllupsfotografen deres (som ikke bruker blitz) får et utbrent og hvitt foto – hvor det ikke er mulig å se hvem brudeparet engang er.

I dag har alle et fotoapparat tilgjengelig hele døgnet – mobiltelefonen. Vi deler hverdagsøyeblikk på Facebook og Instagram, og det er derfor ikke rart at bryllupsgjestene ønsker å forevige en så stor dag som bryllupsdagen deres. For få år tilbake var det også slik at man kun leide inn en fotograf til å ta portrettbilder, bildene gjestene tok ellers var derfor de enste bildene fra seremonien og bryllupsfesten. I tillegg er det gjerne slik at spesielt nærmeste familie ønsker å ha bilder selv, ikke bare få en innrammet forstørrelse utvalgt av brudeparet.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Dersom det er viktig for dere å ha øyekontakt med gjestene deres, og at de virkelig er til stede under de største øyeblikkene, kan dere vurdere et fotoforbud. Dere kan selvfølgelig ikke nekte gjestene å ta bilder, men dere kan ytre et ønske om at dere gjerne vil at de skal få slappet av og fulgt med under seremonien, og derfor hadde satt pris på om de lot mobiltelefoner og kameraer ligge. Dersom bryllupsfotografen deres tilbyr filene digitalt, kan dere også opplyse om dette, og at det vil være mulighet for å få disse bildene også – for de av gjestene som er bekymret for ikke å få noen bilder.

Hvordan kan dere be gjestene om ikke å fotografere, og å legge ned mobiltelefonene? Dere kan spørre vigsleren om han eller hun kan annonsere ønsket, men det vil uansett også være fornuftig å skrive dette i programmet som deles ut til alle gjestene når de kommer. Dere kan for eksempel skrive:

“Takk for at du vil dele denne store dagen med oss, og for at du legger vekk mobiltelefonen og fotoapparatet under seremonien. Vår innleide fotograf vil ta bilder av de store øyeblikkene, og vi deler dem gjerne med de som ønsker det.”

Vil dere at gjestene skal ta bilder, men skulle ønske at dere fikk se dem? Les Slik får du gjestene til å dele mobilbildene de har tatt i bryllupet ditt.

    

Kommenter denne artikkelen