Bryllupsplanleggerens 10 tips for den perfekte strandvielsen

Drømmer dere om en romantisk vielse på en eksotisk strand? Stadig flere nordmenn velger å gifte seg i utlandet, og derfor passer det ekstra godt med ekspertråd fra bryllupsplanleggeren.

– Mange par kommer til meg med ideen om den enkle strandvielsen, men det er mange ting man må tenke på. Faktisk krever strandbrylluper at man har planlagt godt på forhånd, sier Rosie – en bryllupsplanlegger som har spesialisert seg på destinasjonsbrylluper.

Les videre for hennes 10 beste tips til strandvielsen – og de fantastiske bildene fra denne boho-inspirerte strandphotoshooten i Marbella, Spania:

tips_til_strandbryllupet01 tips_til_strandbryllupet02

1. Planlegg vielsen til etter klokka 18 om dere gifter dere i sommermånedene. Da slipper dere å renne bort under en stekende sol, og lyset blir mykere – win-win!

2. Pass på at det er skygge tilgjengelig, spesielt om det er eldre til stede, eller gjester med små barn.

tips_til_strandbryllupet03

3. Det mest formelle tøyet blir ofte både varmt og upraktisk, så ha gjerne en litt mer avslapper kleskode (i allfall for gjestene).

4. Sørg for at dere får sett stedet før dere booker på den tiden dere har tenkt å ha vielsen, eller be noen andre gjøre det for dere. Et alternativ er å benytte en bryllupsplanlegger som kjenner området godt. Det er viktig at stranden oppleves privat og og rolig under seremonien – få ting ødelegger stemningen som volleyballkamper eller svømmere i bakgrunnen mens dere gir hverandre deres ja.
tips_til_strandbryllupet04

5. Benytt en strand med en “beach club” eller liknende, slik at dere har vann lett tilgjengelig og muligheten for å ha en mottakelse med drinker etter vielsen. I tillegg er det da toaletter i nærheten, noe som er fort gjort å glemme at kan være praktisk.

6. Vurder behovet for parkering. Hvis dere har eldre gjester, gjester med nedsatt bevegelsesevne eller med små barn er det greit å unngå å velge et sted hvor det er veldig langt å gå fra bilen, eller som har mange trinn ned bratte klipper.

tips_til_strandbryllupet05

7. Kan dere inngå bindende ekteskap på stranden? I flere land i Europa er det ikke juridisk bindende om man gifter seg på stranden, og da er alternativet å ha en symbolsk seremoni på stranden og selve ekteskapsinngåelsen på en ambassade eller liknende.

8. Tenk over skotøyet – spesielt for bruden. Høye hæler og sand er ingen god kombinasjon. Vurderer du å gå barbent så ta i betraktning når på dagen vielsen skal være, sand kan bli glødende varm!

tips_til_strandbryllupet06

9. Det er svært vanskelig å finne små ting man mister i sanden, så fest gifteringene godt fast til en ringpute eller liknende. La dem være der frem til de skal plasseres trygt på fingrene deres – for alltid.

10. Undersøk når det er flo og fjære – forskjellene kan være store. Noen steder er hele det planlagte seremonistedet under vann når det er full flo, mens det knapt er hav i sikte når det er fjære.

tips_til_strandbryllupet07

tips_til_strandbryllupet08

Fotograf:  Rosie Photography//Selskapslokale: Chambao Beach Bar //Modell: Nirmala Yoga //Event Planlegger: The Bridal Consultants//Design and Dekor: The Weddings Company//Invitasjoner: Letterpress//Kjole: Mango //

    

Kommenter denne artikkelen