Slik tørker du brudebuketten

Mange bruder legger mye tid, omtanke og penger i brudebuketten sin – og ønsker å beholde den som et minne om den store dagen. Det kan være lurt å bestemme seg på forhånd for hva du vil gjøre med den, for lar du den bare stå i en vase vil den miste fasongen når den tørker. Det er mulig å få buketten tørket profesjonelt, men det er kostbart og det er ikke så mange som driver med det lenger. Snakk eventuelt med floristen din om de har noen tips til hvem som kan gjøre det for deg.

De fleste velger å tørke buketten sin selv, dette er den rimeligste og enkleste måten å gjøre det på.

Slik tørker du brudebuketten:

  1. Pass godt på buketten på selve bryllupsdagen. Ønsker du å ha den som bordpynt så sett den i vann om det går, men det beste er å starte tørkeprosessen så raskt som mulig (se punkt 2).
  2. Knyt et bånd eller hyssing rundt enden av buketten, og heng den opp-ned til tørk. Velg et mørkt og gjerne kjølig sted for å bevare fargene best mulig. Du kan for eksempel henge buketten inne i et mørkt skap.
  3. Etter 2-3 uker vil buketten være ferdig tørket. Spray over den med klarlakk (fås på hobbyforretninger) slik at den holder lengst mulig.
  4. Tørkede blomster er skjøre, og kan lett knekke eller drysse om man flytter på dem eller kommer borti dem. Et tips er derfor å forsiktig bre et stykke hvit tyll eller liknende over buketten, og feste det med pene bånd. Det gjør det også lettere å tørke støv av buketten uten å ødelegge den.
    

Kommenter denne artikkelen