Derfor skal dere velge en profesjonell brylluspfotograf

Dere har brukt måneder og kanskje år på å planlegge drømmebryllupet ned til minste detalj. Lokalet er booket, bordkortene laget og dekorasjonene valgt ut. Ikke minst har du gjerne lagt ned mye omtanke i brudekjole, hår og sminke til den store dagen. For å spare på kostnadene (for bryllup kan ofte komme opp i store summer), har forloverens venn – som liker å ta bilder – blitt leid inn til å fotografere. Med alle de nydelige detaljene og brudeparet som stråler på sitt vakreste, må jo bildene bli kanonbra!

De kan bli det. Hvis dere er veldig, veldig heldige. Å fotografere blomster og landskap når man har god tid, er langt fra å fotografere portretter i tidvis svært utfordrende lys, og under tidspress. Dette er noe a det som gjør bryllupsfotografering særlig utfordrende – og hvorfor selv flere profesjonelle fotografer velger ikke å fotografere bryllup. Noen øyeblikk får man bare en eneste sjanse til å fotografere, og lysforholdene er ofte varierende (for eksempel i kirken). Man vil gjerne ikke ha mørke ringer under øynene på bilder på grunn av sollyset, utbrent brudekjole (hvor alle detaljer er borte) eller uskarpe portretter.

En profesjonell bryllupsfotograf vil ha utstyret og erfaringen til å takle slike utfordringer, og vil i tillegg være forberedt på uplanlagte hendelser, nedbør også videre. Har man fotografen med seg hele dagen vil han eller hun ofte ta bilder også av detaljer som dekorasjoner, bordkort, menyer og andre ting man gjerne har brukt lang tid på å planlegge – veldig hyggelige bilder å ha i etterkant!

Hva kan brudeparet forvente av en profesjonell bryllupsfotograf?

Det mest opplagte er at fotografen skal levere bilder av høy kvalitet, i avtalt format og til avtalt pris. Fotografen må inneha “ninjaegenskaper” – det vil si kunne være diskret (under for eksempel vielse), men likevel få fanget øyeblikkene. Tillit er grunnleggende viktig, spesielt for portrettfotografering hvor brudeparet må stole på og kunne slappe av sammen med fotografen. Derfor må man kunne forvente å få svar fra fotografen relativt raskt når det er noe man lurer på, fotografen bør være villig til å ta et møte med brudeparet i forkant hvis de ønsker det, og avtalen om fotografering bør alltid være i skriftlig kontrakts form. Man skal kunne forvente at fotografen møter opp til avtalt tid og sted, er kledd for anledningen, og ikke minst – lager bilder som dere kan ha glede av resten av livet!

 Les også: 6 ting du må vite om å velge bryllupsfotograf

    

Comments are closed.