Hvordan fjerne flekker på brudekjolen

Det som ikke skulle skje skjedde: du har fått en flekk på brudekjolen! Det er  enhver bruds mareritt å troppe opp til vielsen med skjemmende merker og flekker på den vakre drømmekjolen – som tilfeldigvis også gjerne er hvit eller svært lys.  Å unngå flekker i utgangspunktet er selvfølgelig det beste, så ta deg en matbit før du tar på kjolen, og hold deg helst til vann å drikke etter at den er kommet på (før seremonien). Når middagen starter så be gjerne om en ekstra serviett til å legge i fanget, om den du har fått ikke er veldig stor.

Selv om du er veldig forsiktig kan uhell skje, så her kommer noen råd for hva du kan gjøre om du har fått en flekk på brudekjolen din:

Hva du enn gjør – ikke gni på flekken. Da risikerer du å presse den dypere ned i stoffet, og den blir vanskelig å fjerne.

Bruk et hvitt håndkle. press forsiktig ned langs utkanten av flekken, flytt håndkleet litt nærmere og gjenta (igjen – ikke gni – bare trykk ned). For kjoler som er av polyester kan du fint ha litt vann på håndkleet når du gjør dette, på kjoler av silke er det greit å teste på en ikke synlig del av kjolen (et annet lag) før du gjør dette.

Er det olje i sølet? Bruk babypudder. Om du har sølt noe oljebasert (makeup, matolje e.l) så dryss babypudder på flekken før du bruker håndkleet som beskrevet over.

Har du god tid kan du prøve med flekkefjerner, også skylle med vann. Du kan tørke området med en hårføner, men hold den på god avstand så du ikke ødelegger stoffet!

Dekk med kritt. Ja du leste riktig: Har du ikke fått bort flekken helt er en nødløsning å dekke over flekken med kritt i samme farge som kjolen. Avhengig av hvor flekken er kan andre alternativer være å sette en brosje over, på en kjole med folder er det kanskje mulig å lage en ekstra fold som dekker flekken, er den i skulder- eller mageområdet kan det være mulig å dandere et passende sjal, blonde/satengbånd eller liknende over.

Husk at det sannsynligvis er du som ser flekken best, med mindre du har sølt rødvin nedover hele kjolen er det godt mulig at andre ikke legger merke til den i det hele tatt.

    

Comments are closed.