Italiensk på menyen: Aperol Spritz

Aperol spritz er en populær sommerdrink for tørste italienere, og er nå stadig oftere å finne på norske bord. Her får du den superenkle oppskriften:

Du trenger: 

  • 6 cl Prosecco (italiensk mussernede vin)
  • 4 cl Aperol
  • Kullsyreholdig vann
  • Appelsinskive

Ønsker du å lage større porsjoner kan du bruke denne: 3 deler Prosecco, 2 deler Aperol, Kullsyreholdig vann, Appelsinskiver

Slik gjør du:

Ha is i et vinglass, deretter Aperol og Prosecco. Rør forsiktig, og putt en appelsinskive i glasset. Du kan gjerne klemme litt appelsinsaft i glasset også.

Velkomstdrink: Mango Mimosa

En ny og eksotisk vri på den klassiske mimosaen!

Du trenger:

  • Kald Mangopuré*
  • Kald Appelsinjuice
  • Champagne (eller annen musserende vin)

Slik gjør du:

1 del mangopuré og 3 deler appelsinjuice blandes godt. Fyll champagneglass ⅓ fulle med champagne, og fyll opp med mango/appelsin. Ønsker du den mer klassiske mimosaen – fyll glasset halvfullt med champagne/musserende vin og topp deretter med mango/appelsin.

*Kjøp mangopuré eller lag den selv: Skrell 1 stor mango og fjern stenen, og del den i biter. Kjør mangoen i en blender sammen med 3 ss melis og 1 ss sitronjuice til en jevn puré.

 

Velkomstdrink: Rossini

En deilig drink med smak av jordbær og italiensk musserende vin – nam! Den får en knallrosa farge, og pynter du med noen jordbær ser den helt smashing ut.

Du trenger (ca 7 glass):

  •  jordbærpuré*
  • 1 flaske Prosecco 75cl (italiensk musserende vin)

Slik gjør du:

Ha 2-3 spiseskjeer jordbærpuré i et champagneglass, fyll opp med prosecco. Rør forsiktig, og pynt med jordbær.

*Kjøp ferdig jordbærpuré, eller lag enkelt selv: Skjær vekk stilkene på jordbærene, og putt ca en halv kilo jordbær i en blender sammen med 2 spiseskjeer sukker og 1,5 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice. Kjør til en gjevn puré.

Oppskrift – Rosa lemonade

Rosa lemonade er ikke bare deilig i varmen, den har også en lekker farge. Det er enkelt å lage, og kan serveres i mange sammenhenger.  Basen er den samme som vanlig lemonade, men tilsett tranebærjuice eller bringebærjuice. Hemmeligheten bak den perfekte lemonade, er å lage en sukkerlake først – ikke bare helle sukkeret i kaldt vann.

Du trenger:

  • Vann
  • Sukker
  • 3,5 dl sitronjuice (4-6 sitroner)
  • 2,5 dl tranebær eller bringebærjuice

Slik gjør du:

Varm 5 dl vann og 3,5 dl sukker i en kasserolle,  til sukkeret er helt oppløst. Press 4-6 sitroner, nok til 3,5 dl juice. Bland sitronjuicen, tranebærjuicen og sukkerlaken, Tilsett ca 8 dl kaldt vann – men smak deg frem i forhold til hvordan du liker den. Tilsett masse isbiter og nyt!

 

Velkomstdrink: Sprudlende sommerfryd

sprudlende_sommerfryd_drink_artikkel

Ønsk gjestene velkommen med denne deilige drinken – som er superenkel å lage!

Du trenger:

  • 1 flaske champagne/musserende vin (75 cl) – eller kullsyreholdig vann for en alkoholfri versjon
  • 5 dl  kald lemonade*
  • 1,5 dl kald tranebærjuice
  • Link til oppskrift på lemonade

Fremgangsmåte: 

*Oppskrift på lemonade

Bland lemonade og tranebærjuice, rør godt. Ha champagnen /den musserende vinen / det  kullsyreholdig vannet i en beholder, og hell lemonade/juiceblandingen oppi. Drinken er nå klar til servering!

 

Lag en forfriskende lemonade

På en varm sommerdag er det få ting som er så forfriskende som et glass lemonade. Det er enkelt å lage, og kan serveres i mange sammenhenger. Hemmeligheten bak den perfekte lemonade, er å lage en sukkerlake først – ikke bare helle sukkeret i kaldt vann.

Du trenger:

  • Vann
  • Sukker
  • 3,5 dl sitronjuice (4-6 sitroner)

Slik gjør du:

Varm 5 dl vann og 3,5 dl sukker i en kasserolle,  til sukkeret er helt oppløst. Press 4-6 sitroner, nok til 3,5 dl juice. Bland sitronjuicen og sukkerlaken, Tilsett ca  1 liter kaldt vann – men smak deg frem i forhold til hvordan du liker det. Tilsett masse isbiter og nyt!