10 skjønnhetskriser du må unngå på bryllupsdagen

Det er bryllupsdagen din, dagen dere har planlagt i flere måneder eller år – og du ønsker selvfølgelig å være på ditt vakreste. Mange bruder bruker mye tid og penger på den perfekte brudekjolen, skoene, profesjonell styling, falske vipper og manikyr. Dessverre er det lett å glemme de små tingene som i verste fall kan føre til mørke ringer under øynene, orange eller rosa hud – eller en hårkatastrofe. Vi har samlet 10 ting du ikke må gjøre før bryllupet, slik at du kan se fantastisk ut på den store dagen:

1. Ikke begynn med nye skjønnhetsprodukter dagene før bryllupet.

Om du bytter ansiktskrem kan du i verste fall få en allergisk reaksjon, eller oppleve utbrudd av kviser eller utslett.

2. Unngå å dusje lenge i varmt vann.

Det er deilig med en varm dusj, men det kan også tørke ut huden. Forsøk derfor å kutte ned på dusjtiden, og bruk en såpe som ikke er hard mot huden.

3. Ikke glem solkrem!

Mange velger å gifte seg på sommeren, og oppholder seg mye utendørs i forkant av bryllupet. Vær sikker på å bruke solkrem når du er ute så du slipper å være hummerrød på bryllupsdagen din. Tenk også over hvordan eventuelle bikinilinjer og merker vil bli når du er ute i solen, har du for eksempel en brudekjole med åpen rygg er det ikke lekkert med en hvit strek på tvers over ryggen.

4. Ikke endre hårfargen drastisk, eller få helt ny frisyre rett før bryllupet.

Bestem deg i god tid for hvordan du vil at håret skal være, spesielt med tanke på farge og klipp. Å rette opp eventuelle feilklipp er vanskelig kort tid før bryllupet, og det samme gjelder om du er uheldig med fargen.

5. Få nok søvn.

Det er enklere sagt enn gjort, men underskudd på søvn gir ofte lite flatterende ringer under øynene, ikke er det sunt for deg heller.

6. Pakk klar et kriseveske / emergency kit.

Uforutsette ting skjer, uansett hvor godt man planlegger. I tillegg vil det kunne være nødvendig å fikse litt på hår og sminke underveis, så å ha en veske med det du trenger tilgjengelig. Les også Slik overlever du bryllupsdagen – brudens Emergency kit / Nødsett / Wedding survival kit.

7. Vær forsiktig med spraytan.

Tiden før bryllupet er ikke tiden for å prøve noe nytt. Om du pleier å bruke spraytan eller selvbruning og det gir et bra resultat, så hold deg til det du er vant til å bruke. Husk at spraytan og selvbruning kan gi en orange hudtone som ikke tar seg bra ut på bryllupsbildene, så test behandlingen i forkant og ta noen bilder for å være sikker på at resultatet blir bra.

8. Drikk vann.

Vakker hud er bare en av fordelene ved å drikke nok vann, og i motsetning til mye annen drikke unngår du å bli oppblåst på bryllupsdagen når du holder deg til vann heller enn for eksempel brus. Mangel på væske kan også forårsake hodepine og slapphet, så her er det bare å fylle opp vannglasset. Synes du vann er kjedelig?

9. Ikke glem leppene.

Vi skrubber kroppen og smører oss med deilig body lotion for silkemyk hud – men leppene blir ofte oversett. Ta vare på leppene dine både før og på bryllupsdagen for vakre, kysseklare lepper. Les også: Få perfekte lepper til den store dagen.

10. Ikke sett i gang med hårfjerning dagen før bryllupet.

Hverken napping av øyebryn eller voksing bør gjøres rett før bryllupet, dette kan føre til rød og irritert hud. Skal du nappe eller vokse så sørg for å få dette unnagjort en uke før bryllupet, slik at huden rekker å normaliseres.

Har du noen skjønnhetstips til oss? Del gjerne i kommentarfeltet under!

 

    

Comments are closed.