Talerekkefølge i bryllup – se oversikten

Mange lurer på hva den tradisjonelle talerekkefølgen i et bryllup er, og om man liker å følge tradisjonene eller ikke kan oversikten være en god hjelp ved planleggingen av middagen. Det beste er å ha en flink toastmaster som kan holde orden på hvem som skal tale når, og legge inn pauser der det trengs.

 • Velkommen

Det første som skjer når alle har satt seg til bords, er at det holdes en kort vekomsttale. Denne holdes av vertsskapet, vanligvis brudeparet eventuelt foreldrene til brudeparet. I velkomsttalen introduseres også toastmasteren, og han eller hun forteller litt om planen for kvelden samt introduserer neste taler.

 • Brudens far
 • Brudgommen
 • Bruden (hvis hun skal holde tale)
 • Brudens forlover
 • Brudgommens forlover
 • Brudgommens far
 • Brudens mor
 • Brudgommens mor
 • Besteforeldre
 • Søsken
 • Andre som ønsker å holde tale
 • Takk for maten tale – holdes av en fra familien.
    

Comments are closed.