Idé: Lag en tidskapsel på bryllupsdagen

Du har sikkert hørt om dem før – tidskapslene som graves ned, fylt med alt fra musikk, tanker om fremtiden, klær som er populære på tiden kapselen lages, teknologi også videre.

Noen tidskapsler er så store at de inneholder flere tusen gjenstander, og til og med biler! Vanligvis settes en bestemt dato i fremtiden for når kapselen skal åpnes, ofte er innholdet glemt innen den tid, og det er gjerne helt andre som åpner kapselen enn de som gravde den ned.

Tidskapsler er ikke forbeholdt universiteter og organisasjoner, hvorfor ikke lage en på bryllupsdagen? Sannsynligvis vil dere ikke putte bilen deres inni kapselen, men det er mye annet som kan være hyggelig å se igjen om noen år. Les videre for å få med deg tipsene dere trenger for å lage deres helt egen tidskapsel:

Innhold: Bli enige om hva dere skal ha i tidskapselen (slik at dere vet hvor stor beholderen må være).

Kapselen: Skal kapselen graves ned? Sørg i så fall for at den er værbestandig, og at innholdet pakkes godt inn. Kapselen trenger ikke å graves ned, så lenge dere ikke blir fristet til å åpne den før datoen! Kapselen kan være i det fleste materialer, for eksempel en trekiste, som lukkes med hengelås eller rett og slett spikres igjen. Skriv tydelig på kapselen når den skal åpnes (minst 10 år frem i tid).

Bryllupsdagen: Avhengig av hvilken vigselsform dere har valgt, kan dere i noen tilfeller utforme vielsen selv. I så fall vil dere kunne inkorporere det å putte gjenstander i kapselen og forsegle den i løpet av vielsen. Ellers kan dette gjøres senere på kvelden, spesielt om gjestene skal bidra med noe av innholdet. Om det er en kasse som skal spikres igjen, kan kanskje noen av gjestene være med å gjøre dette.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)Dette kan dere ha i tidskapselen

tidskapsel_innhold“Dette høres veldig interessant ut”, tenker du nå. “Men hva i all verden skal vi putte i denne kapselen?” Jeg er glad du spurte, for vi har selvfølgelig noen forslag!

 • Årgangsvin, whiskey eller cognac (etter preferanse). Det er viktig at den dere velger er beregnet på lagring, tenk dere skuffelsen når dere åpner vinflasken også er den…sur. 🙁
 • Kjærlighetsbrev: Skriv brev til hverandre, og legg dem i hver sin konvolutt (de skal selvfølgelig ikke leses først).
 • Brev til deg selv: Skriv et brev som er ment kun for dine øyne. Hvordan ser du for deg at fremtiden blir, hvor er du når kapselen åpnes?
 • Dagens aviser – hva var folk opptatt av denne dagen, hvordan så annonsene ut, hva hadde skjedd?
 • Gjenstander fra bryllupsdagen: blomster, bordkort, meny, invitasjon, glassene dere drakk den første skålen av (vask dem først!) og annet som dukker opp underveis.
 • Skriv ut to spørreskjemaer som dere besvarer hver for dere – hvordan har dere forandret dere når kapselen åpnes?
 • Lag en collage eller minifotobok av mobilbildene fra det tidsrommet dere har vært sammen, gjerne både hverdagsbilder og ferier, selskaper også videre. Les mer her
 • Musikk dere liker (på en minnepenn, mp3spiller eller CD).
 • Legg frem kort eller brevpapir og la gjestene besvare spørsmålet: “hvor tror dere vi er om 20 år? (eller den datoen dere har valgt at kapselen skal åpnes).
 • Med et polaroidkamera – ta et bilde av alle gjestene (enkeltvis) og be dem skrive en hilsen bakpå bildet.
 • Legg ved et bilde av huset eller leiligheten dere bor i nå.
 • Lag en videohilsen til hverandre og legg i kapselen. Om familie og venner er sporty, så sett opp en videobooth og la dem spille inn en kort hilsen til dere hver.

Dette er bare noen av mulighetene  – har du noen gode forslag å dele med oss?

 

    

Kommenter denne artikkelen