Perfekte lepper til den store dagen

I dag skal vi ta en titt på hvordan man får myke, vakre og kysseklare lepper til den store dagen. Ikke vent til bryllupsdagen med å tenke på leppene, men start gjerne forberedelsene noen uker i forkant.

Bruk solfaktor – også på leppene. De fleste av oss vet at vi skal bruke solkrem på kroppen, og er sånn høvelig flinke til å smøre oss. Leppene blir dessverre ofte glemt, og de kan bli tørre, solbrente og i verste fall få blemmer om man eksponerer dem for solen uten beskyttelse. Bruk derfor en leppepomade med solfaktor når du er utendørs, om du liker å bruke leppestift kan du enten bruke leppepomade under, eller velge en leppestift med solfaktor.

Ikke slikk deg på leppene. Forsøk å unngå og slikke deg på leppene, både før og i løpet av bryllupsdagen. Denne uvanen fører til tørre lepper, som kan sprekke opp og bli såre.

Fjern døde hudceller – skrubb leppene. For myke lepper er det essensielt at du skrubber dem, gjerne også dagen før bryllupet. Du kan enten kjøpe en skrubb eller stift beregnet for lepper, eller du kan bruke det du har for gratis skrubb av leppene: Bruk en teskje olivenolje og ha litt sukker i, masser deretter leppene med blandingen. Alternativt kan du ha varmt vann på en tannbørste og børst leppene forsiktig.

Bruk en fuktighetsgivende leppepomade – hver kveld. Gjør det til en god vane å smøre leppene med en myktgjørende leppepomade hver kveld, så våkner du opp med supermyke lepper.

Slik sminker du leppene på bryllupsdagen – og får leppestiften til å sitte lenge

1. Legg en leppeprimer eller foundation.

Det finnes egne primere for lepper, men du kan også prøve med foundation: Smør forsiktig primer eller foundation på leppene.

2. Bruk en leppeblyant /lip liner

Lip linere har fått et ufortjent dårlig rykte fordi mange markerer leppene med en mørk liner før de fyller på med leppestift, noe som gir et unaturlig og lite lekkert resultat. Velg en farge som er lik leppestiften du skal bruke, og tegn langs leppekanten til du har risset inn leppene. Har du smale lepper og vil de skal se større ut, kan du tegne litt utenfor selve kanten (men øv på forhånd!). Legg også en highlighter på amourbuen for ekstra effekt.  Deretter fargelegger du leppene fullstendig med leppeblyanten.

3. Legg leppestiften på leppene med en pensel

For et jevnere resultat kan du bruke pensel til å påføre leppestift med. Da minsker du også risikoen for å få leppestift på utsiden av leppene.

4. Press leppene forsiktig mot et papir.

5. Påfør et nytt lag leppestift
Husk at du må regne med å påføre mer farge i løpet av dagen uansett,  da det gjerne blir mye kyssing, spising og drikking (hurra!). Sørg derfor for å ha med leppestiften og annen make-up du kan få bruk for.

    

Comments are closed.