Klirring i glass og andre ting gjester gjør i bryllup: Bryllupstradisjoner med kyssing

Gjennom mange år har vi fått flere tradisjoner i forbindelse med bryllup, som brudeparene i større eller mindre grad velger å inkorporere i dagen sin. Noen tradisjoner kan variere avhengig av hvor i landet du er, og hva som er vanlig i din omgangskrets. Mang en brud og brudgom ser forvirret på hverandre når gjestene slår bestikket mot glassene, tramper i gulvet eller hamrer på bordet. Et stikkord her er: kyssing. Disse kyssetradisjonene er på mange måter underholdning under middagen, en form for selskapslek hvor gjestene får lov å bestemme. Her får du en oversikt over de vanligste, slik at du som brud, brudgom eller gjest er forberedt:

Klirring på glassene med bestikket: Brudeparet skal opp å stå på stolene sine, og kysse.

Tramping i gulvet : Brudeparet skal under bordet og kysse.

Hamring med flate hender på bordet: Brudeparets foreldre skal opp på stolene og kysse. Forhåpentligvis tar gjestene hensyn dersom det er skilte eller ellers enslige foreldre, det skal være en morsom selskapslek, ikke skape ubehagelige situasjoner.

Når brudgommen går på toalettet eller liknende: Single menn løper bort til bruden og kysser henne (vanligvis på kinnet) ,og single damer gjør det samme med brudgommen når bruden er ute av lokalet.

    

Comments are closed.