Ukens romantiske tips: Skriv et dikt!

Synes du det høres skummelt ut å skulle skrive dikt? Et dikt trenger ikke å være fancy, kan være kort eller langt, morsomt eller tåredryppende romantisk. Du kan gjøre det så enkelt som å skrive 2 setninger om hver av bokstavene i navnet hans eller hennes – et personlig skrevet dikt er uansett noe av det mest romantiske du kan gi til noen. Gi det et forsøk – kanskje overrasker du deg selv (og din kjære)?

1. Tenk over om du vil at diktet skal være søtt, rørende eller humoristisk. Eller alt på en gang.

2. Lag deg noen stikkord om din elskede – hvem er han eller hun, hva falt du for, hvordan er du sammen med dem? Tenk gjerne også igjennom synonymer til det du har skrevet ned, da blir det enklere å lage rim.

3. Tenk igjennom spesielle øyeblikk dere har delt, som da dere først møttes, ble kjærester , eller andre ting dere har opplevd. Se også for deg øyeblikk du ønsker å dele med vedkommende i fremtiden.

4. Spar det beste til slutt – avslutt med den beste og sterkeste frasen.

5. Les igjennom diktet høyt for deg selv til slutt, for å forsikre deg om at rimene ikke er alt for haltende og at det er god rytme i diktet.

Så hvordan overleverer du diktet? Du kan naturligvis slå på stortromma og faktisk lese det for han eller henne ved en passende anledning. Øv på forhånd, les rolig og tydelig, og se på din kjære underveis.

Om du synes det blir for vanskelig, er det selvfølgelig lov å levere diktet skriftlig. Håndskrevet på pent papir eller trykket med en stilig font – legg diktet i en bok han eller hun leser på, i toalettmappen, vesken, klesskuffen eller heng det på kjøleskapet med en magnet.

Husk at du ikke trenger å være Shakespeare – at du har tatt deg tid til å gjøre dette for din utvalgte vil bli satt pris på uansett!

    

Kommenter denne artikkelen